Hang szolgáltatás - ART TeleCom - A kapcsolatteremtő

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hang szolgáltatás

Megoldásaink

Hang (VoIP) szolgáltatás

Gondoltál már arra, hogy költséghatékonyan kellene telefonálni? Soknak tartod a jelenlegi előfizetési- és percdíjakat?
Szeretnéd, ha a családoddal, partnereiddel 0,- Ft-os percdíjjal beszélhetnél akár belföldön, akár külföldön?
Szeretnéd, ha a telefonod nem lenne helyhez kötött?

Ha a fenti kérdések esetében akár csak egyre is igen a válaszod, akkor
a megoldás: a VoIP!

Mi a VoIP?
Hangátvitel az Interneten keresztül. Lényege, hogy a hangátvitel nem a hagyományos telefonvezetékeken keresztül történik, hanem az Interneten keresztül. A beszédhangot - valamint a fax adatot - lebontja a rendszer IP csomagokra és ebben a formában továbbítja.

Mindez azért jó, mert ha rendelkezel egy nagy sávszélességű adatátviteli csatornával, akkor a beszélgetéseket és a faxokat az Interneten keresztül tudod bonyolítani, anélkül, hogy a telefonvonalakat használnád. Minél nagyobb a sávszélesség, annál több kommunikációs csatorna működhet egyszerre.

A VoIP azoknak éri meg, akik költséghatékonyan szeretnének telefonálni. Továbbá azoknak a vállalkozásoknak, akik több telephellyel is rendelkeznek és szinte állandó összeköttetést igényelnek. Ennek a megoldásnak köszönhetően egyik telephely a másikat úgy tudja hívni, mint ha az, az adott épületen belüli mellék lenne. Ezáltal jelentős költségeket lehet megtakarítani.

Ajánlott rendszerek: Yeastar, 3CX

Ajánlott készülékek:
Yealink, Fanvil
Bővebb információért keress bennünket: Kapcsolat


A VoWiFi

A VoIP vezeték nélküli megfelelője a VoWiFi, azaz Voice over Wi-Fi. Az internetes telefon rövid időn belül óriási népszerűségre tett szert az elmúlt évek során. Vonzereje abban rejlett a kezdetekben, hogy egy mikrofonos fejhallgatón és egy internet-hozzáférésen kívül csak egy szoftverre volt szükség és máris bárki felhívhatott bárkit a világ bármely táján. Mindezt ráadásul úgy, hogy általában az internet-elérés díján kívül egy fillérbe sem került.

A magán felhasználók és főleg a cégek is egyre inkább felismerik a VoIP-ban rejlő lehetőségeket. Az analóg rendszer mellett lassan-lassan a digitális (ISDN) technológia is elavultnak számít, a jövő a VoIP-é (egyelőre). Ez képezi a VoWiFi alapját. A cél az, hogy ne legyen az ember még annyira sem odaláncolva az íróasztalához, szabadon kommunikálhasson irodán belül és kívül is. A VoWiFi előnye lehet még a vezeték nélküliségből származó mobilitáson kívül, hogy minden eddiginél jobb beszédminőséget tud nyújtani a felhasználók számára.

Ilyen termék a kiváló minőségű Ascom i62 telefonkészülék is, melyről bővebb (angol nyelvű) információt az alábbi linken találsz: Ascom i62A SIP

A Session Initiation Protocol (SIP) egy internet-kommunikációs protokoll két vagy több résztvevő közötti kommunikációs kapcsolat felépítésére. A protokollt pontosan az RFC 3261 szabvány írja le. A protokoll egyre inkább szabványossá válik az Internet-telefóniában (VoIP használatában).

Kialakítottak egy ún. SIP-címet, amihez mindig hozzárendelődik a felhasználó aktuális IP-címe. Ez azt a lehetőséget nyújtja, hogy az ember egy címen legyen elérhető akkor is ha telefont, levelezést vagy más kommunikációs csatornát használ. Az interneten történő telefonálás (VoIP) megvalósításához önmagánál a SIP-nél kicsit többre van szükség, a SIP ugyanis valójában csak a kommunikációs csatornák összekapcsolásához nyújt megoldást. A kommunikációs csatornákon folyó adatok tényleges összekapcsolásához más kifejezetten erre a célra megalkotott protokollokat kell egymáshoz illeszteni.

A SIP különböző gyártók egyre több készülékében talál támogatásra, és úgy tűnik, lassan a Voice over IP (VoIP) standard protokolljává fejlődik. A SIP-et választotta protokollnak a 3rd Generation Partnership Project (3GPP), a harmadik generációs mobiltelefónia (UMTS) multimédia-támogatására, valamint a SIP-re épül a Next Generation Network (Újgenerációs hálózatok) specifikációja is.
(Forrás: Wikipedia)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz